Makroner grunnoppskrift

Makroner har blitt veldig populært her i Norge i løpet av de siste årene. Og er det rart? De er jo så søte og gode! Smakene kan variere i det uendelige og det er noe man alltid kan servere når man får besøk. Både unge og voksne liker dem. Her er min grunnoppskrift. Oppskriften gir 30-40 makroner (avhengig av hvor store du lager dem).

Tips før du begynner:

Jeg bruker mandelmel i oppskriften min. Mandelmelet kjøper jeg på coop obs. Det som er viktig er at du ikke bruker mandelmel som er fettredusert! Da vil ikke makronene bli fine. Pakken jeg bruker ser slik ut og koster rundt 35kr pakken:

3

Jeg vet at mange bruker en makronmatte når de skal lage makroner, men jeg syns dette bare var noe tull! Jeg tegner opp flere rundinger på et bakepapir (ved hjelp av en 5-kroning eller en annen rund gjenstand) og bruker denne som mal. Jeg legger denne under et annet bakepapir og sprøyter på makronene. Slik som på bildene nedenfor:

12

Oppskrift:

110 g eggehviter (ca 3 store egg)

150 g sukker

125 g mandelmel

140 g melis

Eggehviter og sukker piskes til stiv marengs (ca 10-15 minutter). Skal du ha noen farge på makronene, tilsetter du dette nå. Jeg bruker Wilton sine farger.

5

Mandelmel og melis blandes godt sammen og siktes inn i marengsen.

6

Bruk en slikkepott til å blande sammen massen. Med en gang vil massen se slik ut:

7

Den er nå for tykk, og må røres til den får passe konsistens. Dette er trikset for å få fine makroner! Rører du for lite, vil makronene få «topper». Rører du for mye, vil makronene flyte ut over. Dette er noe man bare må prøve ut. Når du har rørt så mye at massen sakte med sikkert siger sammen, har den fått riktig konsistens (for meg har dette tatt 5-10 minutter). Slik ser massen ut når den er klar:

8

Den er nå klar til å sprøytes på bakepapir. Jeg bruker engangssprøyteposer fra ebay og Wilton tipp nr 12. Pleier å sette sprøyteposen i et glass slik at det er lettere å få massen oppi:

9

Legger malen under et annet bakepapir og sprøyter ut like store makroner.

10

Drar bakepapiret med makronene over på et stekepanne, banker stekepannen hardt ned i bordet et par ganger og lar makronene hvile på benken i 15-30 minutter. Makronene skal da ha fått en «hinne» og du skal kunne ta på dem uten å få noe på fingeren. De er da klare for ovnen.

11

Sett stekeplaten med makronene i midten av ovnen + en tom stekeplate på rillen rett under (dette er viktig!). Stekes på 150 grader (varmluft) i 14-18 minutter (tiden avhenger av ovnen din så følg med). Makronene skal heve og få «føtter». Avkjøl makronene på stekeplaten før du prøver å flytte på dem (viss ikke kan de henge igjen på bakepapiret).

12

Makronene kan lages i all verdens smaker og farger. Farg makronene i en fin farge og fyll med ønsket fyll. Makronene oppbevares i fryseren. Disse tiner fort og er fine ved uventet besøk! De blir best viss du tiner de i kjøleskapet.

IMG_3330 IMG_3325 IMG_3321

About

7 Comments

 • Mengde? 22. november 2020 at 08:27 Reply

  Hei, hvor mange makroner blir det med en porsjon.

  • elca 3. desember 2020 at 12:51 Reply

   hei :) Oppskriften gir 30-40 makroner (avhengig av hvor store du lager dem).

 • Merete 22. september 2020 at 13:42 Reply

  Hvor mange makroner gir oppskriften?😊 kan de fryses og taas opp før servering?

  • elca 3. desember 2020 at 12:51 Reply

   hei :) Oppskriften gir 30-40 makroner (avhengig av hvor store du lager dem). Og jeg fryser dem alltid ned og tiner de i kjøleskapet før servering :)

 • Mokkabønnemakroner – Elisabeths bakeverden 15. januar 2019 at 09:07 Reply

  […] elsker mokkabønner, så til jul måtte jeg ha disse. Brukte denne grunnoppskriften og tilsatte 1 ss kakao + brun farge fra Wilton i marengsen. Fylte med denne […]

 • Bringebærmakroner – Elisabeths bakeverden 19. juni 2018 at 16:50 Reply

  […] denne grunnoppskriften og farg makronene […]

 • Karamellmakroner – Elisabeths bakeverden 19. juni 2018 at 16:42 Reply

  […] denne grunnoppskriften og ha i valgfri farge (jeg har valgt en lys brun farge). Her er oppskriften på kremen jeg […]

Leave a Comment