Pina colada makron

Bruk denne grunnoppskriften og tilsett ønsket farge i marengsen.

Denne makronen er fylt med to kremer. En kokoskrem og en annanaskrem. Ananaskremen kan lages samme dag som makronene skal fylles, men kokoskremen må lages dagen før (eller minst 6 timer før).

kokoskrem:

75g hvit sjokolade

0,35dl kokosmelk

50g melange

Ha kokosmelk og sjokolade i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut melangen. Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt. Pisk den opp før du har kremen i en sprøytepose.

Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene med en ring slik:

Ananaskrem:

40g melange

0,5ts vaniljesukker

0,75dl melis

40g philadelphia naturell

Noen dråper ananas-essens (jeg bruker LorAnn som vist nedenfor).

Ha melange og vaniljesukker i en mikser og miks dette hvitt og luftig. Ha i melis og Philadelphia. Smak til med essens. Bruker du LorAnn, så er denne veldig sterk. Ta derfor noen veldig få dråper om gangen, og smak deg til hvor sterk ananassmak du vil ha.

Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt fyll i midten av makronene slik:

Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment