Suksessmakroner
Bruk denne grunnoppskriften og tilsett ønsket farge i marengsen. Fylte med denne kremen:
Suksesskrem:
2 eggeplommer
65 g sukker
0,5 ts vaniljesukker
0,5 dl fløte
75g melange (romtemperert)
Ha alle ingrediensene (utenom melangen) i en kjele og varm dette opp på svak varme til det tykner. Jeg har platen på 5 av 9 (induksjon). Det kan ta litt tid før kremen tykner, så pass på å ikke bli fristet til å skru opp varmen. Da kan kremen skille seg. Når kremen har tyknet, setter du den inn i kjøleskapet og lar den avkjøles.
Når den er avkjølt, piskes 75g romtemperert melange inn.
Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.
Sett makronene sammen.
Smelt 1-2 plater sjokolade (avhengig av hvor mye sjokolade du vil ha på) over vannbad. Bruk en spiseskje til å ringle sjokolade over de fylte makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments