Appelsinmakroner

Lag makroner etter grunnoppskriften. Jeg pleier å farge disse makronene oransje. Så kan kanskje gjestene gjette smaken ved å se på dem :) Fyller dem med denne kremen:

 

Appelsinkrem:

4 eggeplommer

45 g usaltet smør

60 g sukker

0,75 dl appelsinsaft (fra ca 1 appelsin)

Skall fra 1 appelsin

1 plate gelatin

 

Legg gelatin i bløt. Riv skallet av appelsinen og press ut saften. Mål opp 0,75 dl appelsinsaft og ha alle ingrediensene bortsett fra gelatinen i en gryte.

2

La blandingen tykne over svak varme. Husk å røre hele tiden! Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Avkjøles og settes i kjøleskapet (gjerne over natten) før kremen fylles i makronene. Appelsinkremen vises innerst på bildet:

3

Jeg fyller kremen i en sprøytepose med Wilton tipp nr 12, og fyller makronene. Makronene oppbevares i fryseren. Disse tiner fort og er fine ved uventet besøk! Tines i kjøleskapet.

66

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar