Snickersmakron

Bruk denne grunnoppskriften og tilsett ønsket farge i marengsen.

Krem:

110g melkesjokolade

0,5 dl fløte

35g melange

1-2 ss Snickers peanøttsmør (eller klassisk peanøttsmør om du ikke får tak i snickers-varianten)

Ha fløte og sjokolade i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut melangen.

Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt. Når du skal fylle makronene, tar du enten opp kremen en times tid før du skal fylle makronene (så den får temperert seg), eller varmer den noen sekunder i mikroen og rører den opp. Om du skulle være uheldig å varme den for mye (at den blir for flytende), er det ingen krise. Bare sett den inn i kjøleskapet litt til den får satt seg litt igjen.

Når kremen er rørt opp, rører du inn peanøttsmøret. Jeg bruker dette (kjøpt på Normal):

Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.

Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment