Sitronmakroner

Lag makronskall etter denne oppskriften. Jeg farger disse makronene med gul farge fra Wilton, slik at det er lett å se hvilken smak det er. Bruker denne oppskriften på fyll:

 

Sitronkrem:

4 eggeplommer

45 g usaltet smør

60 g sukker

0,75 dl sitronsaft (saft fra 1-2 sitroner)

Sitronskall revet av 1-2 sitroner

1 plate gelatin

 

Gjør klar alle ingrediensene og legg gelatin til bløt.

2

Ha alle ingrediensene (bortsett fra gelatinen) i en gryte.

3

La blandingen tykne over svak varme mens du hele tiden rører! Blandingen skal da se slik ut:

4

Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Avkjøl og sett kremen i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer i kjøleskapet vil den tykne og se slik ut:

5

Fyll makronskallene med kremen:

6

Makronene oppbevares i fryseren. Disse tiner fort og er fine ved uventet besøk! Tines i kjøleskapet.

IMG_3236

No Comments

Leave a Comment