Stratosmakroner

Sjokolademakroner er en skikkelig klassiker! Brukte denne grunnoppskriften og tilsatte 1 ss kakao + brun farge fra Wilton i marengsen. Fylte med denne kremen:

Stratoskrem:

1 plate stratos (150g)

0,7 dl fløte

50g melange

Ha fløte og stratos i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut smøret.

Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt. Rør den opp og ha kremen i en sprøytepose.

IMG_0479

Klipp hull i enden av posen og spøyt ut en topp med krem på makronene slik:

IMG_0481

Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_0532

About

No Comments

Leave a Comment