Sjokolade og appelsinmakron (Karinmakron)

Jeg har en venninne som elsker appelsinsjokolade. Jeg skjønner det ikke, for jeg er ikke glad i den smaken selv. Men jeg fikk lyst til å lage en «karinmakron» til henne. Selv om jeg ikke er noen stor fan av denne kombinasjonen, syns jeg denne ble kjempe god! Og heldigvis syns hun det samme :)

Jeg brukte denne grunnoppskriften. Lagde en porsjon som jeg farget oransje og en som jeg farget brun (1ss kakao + Wilton brun farge). Brukte disse to kremene som fyll:

Stratoskrem: her

Appelsinkrem: her

Fant oransje og brune makronskall som passet sammen og la de utover bordet. Begynte med å smøre stratoskrem på de brune halvdelene slik:

IMG_0480

Etter det, fylte jeg en sprøytepose med appelsinkremen og sprøytet på en topp over sjokoladekremen. Satt makronene sammen slik at de så slik ut:

IMG_0530

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment