Ripsmakron
Rips gir en frisk og god smak til makroner! Jeg er veldig glad i de litt syrlige makronene. Følg denne grunnoppskriften og farg makronene rosa/rød. Her er oppskriften på kremen jeg bruker:
Ripskrem:
300g ripssyltetøy (jeg brukte denne)
3ts gelatinpulver
3ss lunkent vann
Bland ut gelatinpulveret i vannet og sett det til sides. Ha syltetøyet i en gryte og varm dette opp til kokepunktet. Ta gryten av platen og rør ut gelatinblandingen. Sett blandingen kaldt i noen timer eller gjerne over natten.
Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose. Fyll makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments