Ripsmakron

Rips gir en frisk og god smak til makroner! Jeg er veldig glad i de litt syrlige makronene. Følg denne grunnoppskriften og farg makronene rosa/rød. Her er oppskriften på kremen jeg bruker:

Ripskrem:

300g ripssyltetøy (jeg brukte denne)

3ts gelatinpulver

3ss lunkent vann

Bland ut gelatinpulveret i vannet og sett det til sides. Ha syltetøyet i en gryte og varm dette opp til kokepunktet. Ta gryten av platen og rør ut gelatinblandingen. Sett blandingen kaldt i noen timer eller gjerne over natten.

IMG_0473

Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose. Fyll makronene.

IMG_0478

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_0535

About

No Comments

Leave a Comment