Vaniljemakron
Dobble denne grunnoppskriften uten å ha farge i. Her er oppskriften på kremen jeg bruker:
Vaniljekrem:
1 vaniljestang
2dl H-melk
1dl fløte
60g sukker
0,5dl H-melk
2ss maisenna
2 eggeplommer
1,5 plate gelatin
Del vaniljestang og skrap ut frøenen. Ha frøene, vaniljestang, 2dl H-melk, fløte og sukker i en bolle. Varm opp på middels varme til kokepunktet. Ha 0,5dl H-melk, maisenna og eggeplommer i en bolle og visp dette sammen. Hell den varme blandingen forsiktig over i bollen mens du rører konstant. Hell blandingen tilbake i gryten gjennom en sil. Varm opp blandingen igjen på middels varme til den tykner. Ta gryten av platen og rør inn gelatinplaten. Sett vaniljekremen i kjøleskapet over natten.
Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose. Fyll makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments