Vaniljemakron

Dobble denne grunnoppskriften uten å ha farge i. Her er oppskriften på kremen jeg bruker:

Vaniljekrem:

1 vaniljestang

2dl H-melk

1dl fløte

60g sukker

0,5dl H-melk

2ss maisenna

2 eggeplommer

1,5 plate gelatin

Del vaniljestang og skrap ut frøenen. Ha frøene, vaniljestang, 2dl H-melk, fløte og sukker i en bolle. Varm opp på middels varme til kokepunktet. Ha 0,5dl H-melk, maisenna og eggeplommer i en bolle og visp dette sammen. Hell den varme blandingen forsiktig over i bollen mens du rører konstant. Hell blandingen tilbake i gryten gjennom en sil. Varm opp blandingen igjen på middels varme til den tykner. Ta gryten av platen og rør inn gelatinplaten. Sett vaniljekremen i kjøleskapet over natten.

Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose. Fyll makronene.

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment