Vaniljemakron

Dobble denne grunnoppskriften uten å ha farge i. Her er oppskriften på kremen jeg bruker:

 

Vaniljekrem:

1 vaniljestang

2dl H-melk

1dl fløte

60g sukker

0,5dl H-melk

2ss maisenna

2 eggeplommer

1,5 plate gelatin

Del vaniljestang og skrap ut frøenen. Ha frøene, vaniljestang, 2dl H-melk, fløte og sukker i en bolle. Varm opp på middels varme til kokepunktet. Ha 0,5dl H-melk, maisenna og eggeplommer i en bolle og visp dette sammen. Hell den varme blandingen forsiktig over i bollen mens du rører konstant. Hell blandingen tilbake i gryten gjennom en sil. Varm opp blandingen igjen på middels varme til den tykner. Ta gryten av platen og rør inn gelatinplaten. Sett vaniljekremen i kjøleskapet over natten.

Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose. Fyll makronene.

Makronene oppbevares i fryseren. Disse tiner fort og er fine ved uventet besøk! Tines i kjøleskapet.

 

About

No Comments

Leave a Comment