Ripsmakron (curd)

Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.

Fyll med denne kremen:

Ripskrem:

4 eggeplommer

45 g usaltet smør

60 g sukker

0,75 dl råsaft fra rips (enten rips kokt opp med litt vann og silt, eller fersk rips som du har most og silt av)

1 plate gelatin

Legg gelatin i bløt og sett denne til side. Ha alle de andre ingrediensene i en gryte. La blandingen tykne over svak varme.

Ta gryten av platen og rør inn gelatinen. Avkjøl kremen og sett den i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer vil kremen ha tyknet ytterligere.

Rør opp kremen, ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment