Ripsmakron (curd)
Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.
Fyll med denne kremen:
Ripskrem:
4 eggeplommer
45 g usaltet smør
60 g sukker
0,75 dl råsaft fra rips (enten rips kokt opp med litt vann og silt, eller fersk rips som du har most og silt av)
1 plate gelatin
Legg gelatin i bløt og sett denne til side. Ha alle de andre ingrediensene i en gryte. La blandingen tykne over svak varme.
Ta gryten av platen og rør inn gelatinen. Avkjøl kremen og sett den i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer vil kremen ha tyknet ytterligere.
Rør opp kremen, ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments