Pasjonsfruktmakroner
Følg denne grunnoppskriften. Jeg valgte å farge disse makronene lilla, rett og slett fordi jeg forbinner lilla med pasjonsfrukt. Pasjonsfrukt er utrolig godt! Og passer kjempegodt i makroner. Her er oppskriften jeg bruker til denne makronen:
Pasjonsfruktkrem:
4 eggeplommer
45 g usaltet smør
60 g sukker
0,75 dl pasjonsfrukt (innholdet av ca 4 pasjonsfrukter)
1 plate gelatin
Legg gelatinen i bløt og sett denne til sides. Ha alle de andre ingrediensene i en gryte.
La blandingen tykne over svak varme. Det er viktig at du rører hele tiden. Den skal da se slik ut:
Ta gryten av pannen og rør ut gelatinen. Avkjøl kremen og sett den i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer i kjøleskapet, vil den ha stivnet og se slik ut:
Fyll kremen i en sprøytepose, og fyll makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments