Sitronmakroner
Lag makronskall etter denne oppskriften. Jeg farger disse makronene med gul farge fra Wilton, slik at det er lett å se hvilken smak det er. Bruker denne oppskriften på fyll:
Sitronkrem:
4 eggeplommer
45 g usaltet smør
60 g sukker
0,75 dl sitronsaft (saft fra 1-2 sitroner)
Sitronskall revet av 1-2 sitroner
1 plate gelatin
Gjør klar alle ingrediensene og legg gelatin til bløt.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra gelatinen) i en gryte.
La blandingen tykne over svak varme mens du hele tiden rører! Blandingen skal da se slik ut:
Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Avkjøl og sett kremen i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer i kjøleskapet vil den tykne og se slik ut:
Fyll makronskallene med kremen:
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments