Appelsinmakroner
Lag makroner etter grunnoppskriften. Jeg pleier å farge disse makronene oransje. Så kan kanskje gjestene gjette smaken ved å se på dem :) Fyller dem med denne kremen:
Appelsinkrem:
4 eggeplommer
45 g usaltet smør
60 g sukker
0,75 dl appelsinsaft (fra ca 1 appelsin)
Skall fra 1 appelsin
1 plate gelatin
Legg gelatin i bløt. Riv skallet av appelsinen og press ut saften. Mål opp 0,75 dl appelsinsaft og ha alle ingrediensene bortsett fra gelatinen i en gryte.
La blandingen tykne over svak varme. Husk å røre hele tiden! Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Avkjøles og settes i kjøleskapet (gjerne over natten) før kremen fylles i makronene. Appelsinkremen vises innerst på bildet:
Jeg fyller kremen i en sprøytepose med Wilton tipp nr 12, og fyller makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments