Julemakroner med sitron og bringebær

Jeg syns mange av de tradisjonelle julekakene ofte blir litt kjedelige, så hvert år prøver jeg ut noen nye julekaker. Franske makroner er kjempe godt, og de gjør seg så bra på kakefatet! Makroner kan jo lages hele året, men jeg måtte jo ha noen til jul også.

 

Jeg lagde makronskall etter denne grunnoppskriften. En porsjon med røde makronskall og en porsjon med grønne.

 

Fylte med denne kremen: sitron

 

Og denne geléen: bringebær

Geléen satt jeg rett i kjøleskapet etter at gelatinen var oppløst. Når geléen var stivnet, piskes den opp (slik at det blir lettere å fylle makronene).

IMG_6162

Legg makronskallene på benken foran deg (finn en grønn og en rød som passer sammen). Fyll halvparten med sitronkrem og halvparten med bringebærgelé. Jeg bruker to teskjeer når jeg skal ta på fyllet. Sett makronene sammen, oppbevar dem i fryseren og ta de opp 15-20 minutter før servering. Tines i kjøleskap.

IMG_6169

About

No Comments

Leave a Comment