Smultringer

Det finnes flere måter å lage smultringer på. Du kan lage enten en deig eller en tykk røre og da enten stikke ut smultringene før de stekes, eller bare «poppe» de oppi gryten. Denne oppskriften er veldig enkel, og oppskriften gir en tykk røre. Gir ca 115 smultringer.

 

Utstyr (nødvendig for å lage disse smultringene):

 • Smultringutstikker (kjøpte min på Jernia for 199kr)
 • Smultringløfter (min er i tre og jeg kjøpte den på Jernia for 49kr)
 • Jerngryte (i ønsket størrelse)

 

Smultringer:

5 egg

500 g sukker

2,5 dl kremfløte

7,5 dl kulturmelk

2 ts natron

2 ts kardemomme

1100 g mel

Flott matfett

 

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Kremfløten piskes til krem og vendes inn i eggedosisen. Ha i melken. Bland alt det tørre sammen og sikt dette inn i røren. Sett røren i kjøleskapet til neste dag.

Ta frem jerngryten. Ha ca 3,5 pakker Flott matfett i gryten (kommer ann på hvor stor gryte du har). La fettet smelte og varm dette opp. Jeg har varmen på 6 av 9. Pass på for dette blir varmt! Du kan sjekke om fettet er varmt nok ved å stikke smultringløfteren (i tre) oppi fettet. Viss du holder den der i noen sekunder skal det begynne å boble/bruse rundt den. Da er fettet varmt nok og du kan begynne å steke smultringene. Fyll røre i smultringutstikkeren og «popp» smultringer oppi gryten. Smultringene vil synke til bunnen for å så flyte opp. Når de flyter opp begynner du å vende på dem med smultringløfteren og vender dem et par ganger til de får ønsket farge.

IMG_6125

IMG_6124

På det nederste bildet kan du se både smultringløfteren, smultringutstikkeren og jerngryten jeg bruker.

Når smultringene har fått riktig farge, legger du dem over på en rist (med en bakepapirkledd langpanne under) så de får rent av seg. Når de er kalde, kan de legges i bokser/poser og fryses. Når de skal serveres, tiner jeg dem i ovnen ved 100 grader i 5-7 minutter.

IMG_6126

Video «popping» av smultringer:

 

 

 

About

2 Comments

 • Arne 23. mars 2022 at 10:55 Reply

  Hei, skal røra være kjøleskapkald eller romtemperert?

  • elca 1. april 2022 at 07:41 Reply

   Hei :) Jeg tar ut røren rett før jeg begynner å smelte fettet, så den er fortsatt kald når jeg begynner. Rører i den før jeg har den i utstikkeren.

Leave a Comment