Brente mandler
Brente mandler er snaks som hører julen med! De er enkle å lage, men prosessen krever tålmodighet. Klarer du å fortsette å røre og ikke gi opp fordi det tar litt tid, får du supergode brente mandler som du kan servere gjestene dine til jul :)
600 g mandler
0,75 dl vann
225 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker (for eksempel cemo eller Dr. Oetker sin som inneholder vaniljefrø)
1,5 ts kanel
1,5 ss melange
Spre mandlene ut på en stekeplate dekket med bakepapir. Rist disse midt i ovnen ved 200 grader i 7 minutter. Bland sukker, kanel og vaniljesukker i en bolle og ha dette sammen med vannet i en stekepanne. La det varmes opp på middels varme (jeg har ovnen på 5 av 9) og la det småkoke i et par minutter før du heller over mandlene. Nå som mandlene er oppi stekepannen, er det viktigt at du rører hele tiden! Etter at du har rørt en liten stund, vil sukkeret krystalisere seg (det blir tørt). Det vil da se slik ut:
Nå er det viktigt at du ikke stopper, men fortsetter å røre hele tiden! Sukkeret skal smelte igjen og legge seg fint rundt mandlene. Når mandlene dine ser ca slik ut, tilsetter du smøret og rører dette inn.
Hell mandlene over på to bakepapirkledde langpanner, spre de godt utover og la de avkjøles. Når de er avkjølt, kan det hende du må hakke noen fra hverandre med skje eller lignende.
Oppbevar disse i en kakeboks på benken, eller fyll de i fine poser og gi de i gaver til jul.
No Comments