Mozartkuler

Enkel og god lørdagskos! Denne oppskriften gir 40 stk.

 

400 g marsipan (50%)

150 g bløt nougat

20 hasselnøtter

200 g mørk sjokolade (Premium 70%)

1,5 ss delfiafett eller Flott matfett

kakestrø til pynt (viss ønskelig)

 

Del marsipanen i 40 like store biter. Rull bitene til kuler og press de flate. Del kjøleskapskald nougat i 40 like store biter og legg 1 bit på hver marsipansirkel. Del hasselnøttene i to, og legg en halv hasselnøtt sammen med nougaten.

IMG_6404

Lukk marsipanen rundt nougaten/nøttene og rull dem til kuler.

IMG_6408

Smelt 150 gram sjokolade + fett over vannbad. Ta bollen av varmen og ha i resten av sjokoladen. Rør til alt er smeltet. Dypp kulene i sjokoladen, la det renne av og sett dem på en bakepapirkledd langpanne. Kakepynt, hakkede nøtter eller annen pynt må drysses på før sjokoladen stivner. Sett langpannen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Mozartkulene oppbevares så i en kakeboks i kjøleskapet til de skal serveres.

Mine flittige og flinke hjelpere (Sebastian og Fritzen):

IMG_6403 IMG_6405

Alltid koseligt med hjelp og selskap når man skal bake :) Slik ble resultatet:

IMG_6420

About

No Comments

Leave a Comment