Mozartkuler
Enkel og god lørdagskos! Denne oppskriften gir 40 stk.
400 g marsipan (50%)
150 g bløt nougat
20 hasselnøtter
200 g mørk sjokolade (Premium 70%)
1,5 ss delfiafett eller Flott matfett
kakestrø til pynt (viss ønskelig)
Del marsipanen i 40 like store biter. Rull bitene til kuler og press de flate. Del kjøleskapskald nougat i 40 like store biter og legg 1 bit på hver marsipansirkel. Del hasselnøttene i to, og legg en halv hasselnøtt sammen med nougaten.
Lukk marsipanen rundt nougaten/nøttene og rull dem til kuler.
Smelt 150 gram sjokolade + fett over vannbad. Ta bollen av varmen og ha i resten av sjokoladen. Rør til alt er smeltet. Dypp kulene i sjokoladen, la det renne av og sett dem på en bakepapirkledd langpanne. Kakepynt, hakkede nøtter eller annen pynt må drysses på før sjokoladen stivner. Sett langpannen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Mozartkulene oppbevares så i en kakeboks i kjøleskapet til de skal serveres.
Mine flittige og flinke hjelpere (Sebastian og Fritzen):
Alltid koseligt med hjelp og selskap når man skal bake :) Slik ble resultatet:
No Comments