Troika
Troika er min absolutte favorittsjokolade! Så hvorfor ikke lage den selv? Marsipan, nougat, bringebær gelé og sjokolade. Nam! Troika krever litt tålmodighet for å lage fordi hvert av lagene må stivne før man kan gå videre til neste steg. Men godt blir det, så det er verdt ventingen! Her er oppskriften jeg bruker:
Troika langpanne
900 g marsipan
450 g bløt nougat
4 pakker bringebærgelé
1 liter vann
10 pakker kokesjokolade
6 ss delfiafett eller Flott matfett
Ta frem en langpanne og dekk denne med bakepapir. Kna marsipanen (bruk litt melis når du jobber med marsipanen) og kjevle den ut til den blir stor nok til å dekke langpannen. Legg marsipanen oppi langpannen slik at den dekker bunnen:
Ha nougaten i en bolle over vannbad og la den smelte.
La nougaten avkjøles litt før den helles over marsipanen. Sett den så i kjøleskapet i ca 2 timer (til nougaten har stivnet helt).
Lag geléen som anvist på pakkene, men med halvparten av vannmengden (1 liter). Ha geléen i en bolle og la den avkjøles til romtemperatur. Husk å røre så den ikke setter seg, og ikke la den stå for lenge slik at den stivner. Når geléen er avkjølt, helles den forsiktig over nougaten. Settes inn i kjøleskapet i ca 4 timer eller over natten til geléen har stivnet.
Når geléen har stivnet, tar du troikaen ut av langpannen og kutter den opp i passe store biter.
Ha 5 pakker kokesjokolade + fett i en bolle over vannbad og la dette smelte. Når alt er smeltet, tar du bollen av og har oppi resten av sjokoladen. Rør til alt er smeltet og la sjokoladen avkjøles til romtemperatur (dette er viktigt for viss ikke vil geléen smelte når du dypper den i sjokoladen). Ta en og en bit og dypp den i sjokoladen ved hjelp av en gaffel. Sett bitene på en stekeplate kledd med bakepapir og sett bitene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i en kakeboks i kjøleskapet.
No Comments