Sjokoladekake med vaniljekrem

God og mektig sjokoladekake med deilig hjemmelaget vaniljekrem!

Vaniljekremen og sjokoladekremen må lages dagen før kaken, og stå i kjøleskapet over natten.

Vaniljekrem:

2 vaniljestenger

4 dl + 1 dl H-melk

2 dl kremfløte

120 gram sukker

4 eggeplommer

4 ss maisenna

Del vaniljestengene på midten og skrap ut frøene. Ha vaniljestenger, frøene, 4dl H-melk, fløte og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunkt. Ha maissenna, eggeplommer og 1dl H-melk i en bolle og visp dette sammen. Hell den varme blandingen over i den kalde bollen mens du visper hele tiden. Hell blandingen tilbake i gryten gjennom en sil (for å få ut vaniljestengene og eventuelle klumper). Kok opp blandingen på middels varme (NB! rør hele tiden så den ikke skiller seg) og la den småkoke i noen minutter til den tykner. ha kremen over i en bolle. Avkjøles noe på benken før du setter den i kjøleskapet over natten.

Sjokoladekrem: 

6 eggeplommer

350g sukker

2dl fløte

2ss maisenna

2 plater kokesjokolade

350g melange

Bland sammen fløte og maisenna til all maisennaen er oppløst. Ha fløteblandingen, eggeplommene og sukker i en gryte. Kok opp på middels varme og la det småkoke i noen minutter til det tykner noe. Ta gryten av platen og ha i oppdelt kokesjokolade og mindre biter av melange. La det stå i ca et minutter før du rører. Rør til en glatt masse. Ha massen over i en bolle. Avkjøl noe på benken før du setter den i kjøleskapet over natten.

Kakebunn: 

Bunnen er laget av denne oppskriften.

Følg oppskriften på kakebunnen i linken, men drop rødfargen. Stekes i 2 x 20cm springformer, eller i en 25/26cm springform. Avkjøl helt før du deler den og fyller den.

Del kaken i så mange lag du ønsker og fyll med vaniljekremen (NB! husk å dynk kaken, jeg dynker med det jeg har. For eksempel juice, brus eller melk).

Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og rør den opp. Ha i en mikser og miks fluffy.

Dekk kaken med kremen. Jeg har brukt Wilton 1M tip til å lage noen swirls på toppen som pynt:

About

1 Comment

  • Dripkake med vaniljekrem og sjokolade – Elisabeths bakeverden 1. august 2019 at 23:19 Reply

    […] Følg denne oppskriften, men ikke pisk opp sjokoladekremen før du smører den på kaken. I stedet varmen du den noen sekunder i mikroen og rører den opp med en spiseskje (for at den holde seg litt tykkere). Smør sjokoladekremen på kaken med en spatula eller lignende. Prøv å få kremen mest mulig glatt på kaken (da blir dripen finest). […]

Leave a Comment