Glutenfri epleostekake
Bunn:
250g glutenfrie kjeks
110g melange
Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en 25cm springform uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time. Brukte denne kjeksen:
Før du heller i ostekremen, kan du pynte med jordbær på kantene. Del jordbær i to, og sett inntil kanten av springformen:
Ostekrem:
5 gelatinplater
0,5dl sitronsaft
400g Philadelphia
100g sukker
2,5dl eplejuice (for eksempel Sunniva sin)
4,5dl fløte
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia og sukker i en mikser og bland sammen.
Ha sitronsaften og 0,5dl av eplejuicen i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i eplejuice og miks videre til en fin og glatt masse.
Pisk kremfløte og vend inn i massen.
Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).
No Comments