Sitron og appelsinostekake

Kjeksbunn:

220g Gjendekjeks ( 1 pakke)

110g melange

 

Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en 25cm springform uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Ostemasse: 

6 plater gelatin

1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)

400g philadelphia

150g sukker

Revet sitronskall (fra 1-2 sitroner)

Revet appelsinskall (fra 1 appelsin)

2dl Appelsinjuice (jeg brukte sunniva sin)

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia, sukker, sitronskall og appelsinskall i en mikser og bland sammen.

Ha sitronsaften i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i appelsinjuice og miks videre til en fin og glatt masse.

Massen ser nå slik ut:

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

Gele:

5 gelatinplater

3dl appelsinjuice

100g sukker

0,5dl sitronsaft

 

Legg gelatinplatene i bløt. Ha juice, sukker og sitronsaft i en gryte. Varm dette opp til kokepuntet. Press vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og bland til gelatinen er oppløst.

Hell geleen over i en plastbolle og la denne stå på benken til den er romtemperert. Husk å røre i den av og til slik at det ikke danner seg en snerk på toppen. Når geleen er avkjølt, heller du den over ostemassen. Jeg holder en spiseskje over ostemassen og heller geleen over på denne slik at ikke geleen skal lage «hull» i ostemassen. Sett ostekaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Dette tar gjerne et par timer, la den gjerne stå over natten.

 

About

No Comments

Leave a Comment