Mokkabønnemakroner
Jeg elsker mokkabønner, så til jul måtte jeg ha disse. Brukte denne grunnoppskriften og tilsatte 1 ss kakao + brun farge fra Wilton i marengsen. Fylte med denne kremen:
krem:
150g mokkabønner
0,7 dl fløte
50g melange
Ha fløte og mokkabønner i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut smøret.
Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt. La kremen stå i romtemperatur en liten time før du rører den opp og har kremen i en sprøytepose.
Klipp hull i enden av posen og spøyt ut en topp med krem på makronene slik:
Sett makronene sammen.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments