Red velvet oppskrift

Red velvet er en slags rød sjokoladekake som jeg pleier å dekke med ostekrem. Den pleier å være populær både hos voksne og barn. En av mine favoritter. Denne oppskriften er funnet på nettet og modifisert litt.

 

Bunn (100ml = 1dl):

525 ml sukker

3 egg

75 ml fløte

1/2 boks wilton red no taste (farge som blant annet fås kjøpt hos Jernia/traktøren/kitchen)

1,5 ss hvitvinseddik

525 ml mel

1,5 ts natron

0,5 ts salt

1,5 ss kakao

4,5 ss vaniljesukker

150 ml matolje

300 ml rømme

 

Pisk sukker og egg til eggedosis. Ha fløte, konditorfarge og eddik i eggedosisen. Bland alt det tørre i en bolle og alt det bløte i en annen bolle. Ha dette vekselsvis i mikseren. Denne røren blir veldig tynn og det skal den også være. Ha røren i 2 x 20cm former eller i en 25cm form. Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 1 time (kan ta lenger/mindre tid avhengig av ovnen, så stikk i den med en kakepinne for å være sikker på at den er gjennomstekt). Ta bunnen/bunnene ut av ovnen og vend den/dem på en rist dekket med bakepapir. La bunnen/bunnene bli kalde før du dekker den med krem.

11

Ostekrem:

300 g smør (romtemperert)

1 vaniljestang

6 dl melis

300 g philadelfia naturell

1,5 ss sitronsaft

 

Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen. Miks smør og vaniljefrø til den er blitt hvit. Tilsett sitronsaft, philadelpia og melis. Del kakebunnen/bunnene i tre/fire og fyll kaken med kremen. Til slutt kler du kaken med kremen.

12 13

Denne kaken egner seg fint til å trekke med fondant/marsipan og pynte.

14

(Dårligt bilde så man ser ikke hvor rød den egentlig er).

About

4 Comments

Leave a Comment