Drip cake

Sjokoladekake fylt med oreokrem, dekket med stratoskrem. Pyntet med sjokolade-drip og diverse pynt.

 

Kakebunn: 

Bunnen er laget av denne oppskriften.

Følg oppskriften på kakebunnen i linken, men drop rødfargen. Stekes i 2 x 20cm springformer.

 

Oreokrem: 

Lag oreokrem etter denne oppskriften.

Avkjøl kakebunnene helt. Del hver bunn i 3 deler og fordel oreokremen i lagene.

 

Stratoskrem: 

Lag statoskrem etter denne oppskriften.

NB! Denne må lages dagen før.

Smør kremen fint utover kaken og sett den i kjøleskapet mens du lager drip.

 

Sjokolade-drip: 

200g mørk kokesjokolade

1,5dl fløte

 

Kok opp fløten og ta gryten av platen. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladen i gryten. Pass på at fløten dekker all sjokoladen og la den stå i ca 1 minutt før du rører ut sjokoladen. Rør til en glatt og fin masse, hell sjokoladen over i en bolle og sett til siden. La den stå på benken til den er helt romtemperert. NB! rør i den innimellom så den ikke setter seg.

Når sjokolademassen har avkjølt seg og tyknet, kan du legge den på kaken.

Drip-effekten lager jeg ved å bruke en spiseskje. Hold bollen over kaken og start med kanten rundt. Ha litt og litt sjokolade på kanten av kaken, slik at det renner forsiktig ned på siden. Til slutt fylles toppen av kaken.

Pynt med det du ønsker. Her har jeg pyntet med sjokolademakroner, marengs, daim-klumper, fondant-stjerner, gullperler og laget et skilt i fondant.

 

1 Comment

  • Monica Metzner 25. september 2018 at 18:49 Reply

    Den var fantastisk og veldig mektig.

Leave a Comment