Sjokoladekrem oppskrift

IMG_0608

Denne kremen bruker jeg ofte til sjokoladekake/vaniljekake/marsipankake eller lignende. Den er veldig enkel å lage og veldig god. Denn oppskriften holder til en høy 25 cm rund kake. Funnet på nettet.

 

Krem:

6 dl fløte

2 plater stratos

 

Varm opp fløten (skal ikke koke). Del opp sjokoladen. Ta fløten av platen og putt sjokoladen oppi. Vent et par minutter og rør ut sjokoladen. Settes i kjøleskapet over natten.

 

Du kan bruke den sjokoladen du liker best. Mokka bønner, melkesjokolade, kindersjokolade eller det du foretrekker.

2 Comments

 • Renate 19. november 2014 at 18:30 Reply

  Hei :) jeg skal dekke en sjokolade kake som skal bli en frost kake ,tenkte å bruke denne kremen du har lagt ut her :)
  Mitt spørsmål er da, kan jo ta litt konditor farge i så den blir lys blå ? Eller vil d ødelegge sammen på kremen ?
  Håper på snart svar ( skal Lage kaken i helgen )
  Mvh Renate :) :)

  • elca 22. november 2014 at 00:05 Reply

   Hei Renate:) Jeg har aldri prøvd å farge denne kremen, men jeg vil tro at fargen ikke kommer til å bli så fin pga sjokoladen (sjokoladekremen får små flekker med sjokolade). Viss du vil ha lys blå krem ville jeg derfor heller bare pisket vanlig krem og farget den:) Sånn som jeg har gjort på en av kakene mine (under «min søsters bryllup»). Eller så kan du lage ostekrem og farget den:) Disse to kremene er hvite og tar derfor opp fargen mye bedre (Ostekrem oppskrift ligger under red velvet). Vet jo ikke hva du har tenkt til å ha inni sjokoladekaken, så du må jo se hva som passer best til innholdet:)

Leave a Comment