Dripkake med vaniljekrem og sjokolade

Følg denne oppskriften, men ikke pisk opp sjokoladekremen før du smører den på kaken. I stedet varmen du den noen sekunder i mikroen og rører den opp med en spiseskje (for at den holde seg litt tykkere). Smør sjokoladekremen på kaken med en spatula eller lignende. Prøv å få kremen mest mulig glatt på kaken (da blir dripen finest).

 

Drip:

200g hvit kokesjokolade

0,5 dl fløte

 

Kok opp fløten og ta gryten av platen. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladen i gryten. Pass på at fløten dekker all sjokoladen og la den stå i ca 1 minutt før du rører ut sjokoladen. Rør til en glatt og fin masse, hell sjokoladen over i en bolle og sett til siden. La den stå på benken til den er helt romtemperert. NB! rør i den innimellom så den ikke setter seg.

Når sjokolademassen har avkjølt seg og tyknet, kan du legge den på kaken.

Drip-effekten lager jeg ved å bruke en spiseskje. Hold bollen over kaken og start med kanten rundt. Ha litt og litt sjokolade på kanten av kaken, slik at det renner forsiktig ned på siden. Til slutt fylles toppen av kaken.

 

Pynt kaken slik du vil. Her har jeg pyntet med fondantblomster, hjemmelaget sjokolademakroner og perler i ulike størrelser.

About

No Comments

Leave a Comment