Karamellmakroner

Dobble denne grunnoppskriften og ha i valgfri farge (jeg har valgt en lys brun farge). Her er oppskriften på kremen jeg bruker:

Karamellkrem: 

120g sukker

120g glukose-sirup (billig i Sverige)

180g fløte (romtemperatur)

1ts vaniljesukker

45g melange

1-2ts maldonsalt (eller mer, må smakes til)

75g melange (romtemperert)

Ha sukker i en gryte og smelt dette over svak varme. Vend på gryten for å blande massen, prøv å unngå å røre (da kan det krystallisere seg). Eventuelt rør litt forsiktig med en tresleiv. Hell i glukosen og rør om. Varm fløten litt i mikroen for å få den romtemperert. Ha fløte og vaniljesukker i gryten og rør videre. Ha i 45g melange og kok massen til det tykner (jeg brukte ca 10 minutter på dette). Avkjøl karamellen helt.

Knus maldonsalt mellom fingrene og bland dette inn i karamellen (smak til). Ha melange og karamellen i en mikser og miks dette til en fin og glatt masse. Smak eventuelt til med litt mer salt. Så er det bare å ha massen i en sprøytepose og fylle makronene :)

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment