Bringebærmakroner

Følg denne grunnoppskriften og farg makronene rosa.

krem:

300g hjemmelaget rørte bringebær

3ts gelatinpulver

3ss lunkent vann

Bland ut gelatinpulveret i vannet og sett det til sides. Ha syltetøyet i en food processor eller lignende og kjør til du får en fin puré. Ha syltetøyet i en gryte og varm dette opp til kokepunktet. Ta gryten av platen og rør ut gelatinblandingen. Sett blandingen kaldt i noen timer eller gjerne over natten.

Rør opp kremen og ha den i en sprøytepose (bruk gjerne en mikser til dette da kremen blir ganske stiv). Fyll makronene.

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment