Fudgemakroner
Karamell er en klassikere og slår aldri feil! I denne oppskriften har jeg brukt de utrolig gode fudge/sjokoladebitene som finnes i smågodtet. Begynner med å lage makroner av denne grunnoppskriften og farger dem lys brune. Fyller så med denne kremen:
Fudgefyll:
140 g fudge (karamell/sjokoladebiter fra smågodt)
0,7 dl fløte
50 g melange
Finn frem alle ingrediensene.
Kutt opp fudgebitene i mindre biter (slik at de smelter fortere i fløten).
Ha fudgen og fløten i en gryte og varm dette opp over svak varme til all fudgen har smeltet (sjokoladedelen av biten tar lengre tid å smelte).
Når alt er smeltet, tar du gryten av platen og rører ut smøret.
Sett massen kaldt (gjerne over natten), til massen er avkjølt og har fått en fin og kremette konsistens. Bruk en sprøytepose eller to skjeer til å fylle makronene.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments