Fudgemakroner

Karamell er en klassikere og slår aldri feil! I denne oppskriften har jeg brukt de utrolig gode fudge/sjokoladebitene som finnes i smågodtet. Begynner med å lage makroner av denne grunnoppskriften og farger dem lys brune. Fyller så med denne kremen:

Fudgefyll:

140 g fudge (karamell/sjokoladebiter fra smågodt)

0,7 dl fløte

50 g melange

Finn frem alle ingrediensene.

1

Kutt opp fudgebitene i mindre biter (slik at de smelter fortere i fløten).

3

Ha fudgen og fløten i en gryte og varm dette opp over svak varme til all fudgen har smeltet (sjokoladedelen av biten tar lengre tid å smelte).

4

Når alt er smeltet, tar du gryten av platen og rører ut smøret.

5

Sett massen kaldt (gjerne over natten), til massen er avkjølt og har fått en fin og kremette konsistens. Bruk en sprøytepose eller to skjeer til å fylle makronene.

6

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_3241

About

No Comments

Leave a Comment