IFA-makroner

Jeg elsker lakris og IFA har vært en favoritt siden jeg var liten. Bestemte meg derfor for å teste ut denne smaken på makroner. Spennende og ny smak for de av dere som er like glad i lakris som meg! Start med å lage makroner av denne grunnoppskriften. Farg makronene grå/svarte for å få frem at dette er en lakrismakron. Fyll med denne kremen:

IFA-krem

3 pakker IFA

0,75 dl fløte

50 g melange

80 g philadelphia

Ha IFA og fløte i en gryte og varm dette opp på svak varme. IFA-pastillene skal smelte i fløten. Dette tar litt tid, så ha tålmodighet og husk å røre hele tiden!

2

Når pastillene er smeltet, vil massen se slik ut:

3

Ta gryten av platen og rør ut melangen i den varme blandingen. Avkjøl kremen i kjøleskapet. Massen vil da stivne.

4

Når massen er kald, har du den i en mikser sammen med philadelphia ost og mikser til alt er godt blandet. Kremen vil da se slik ut:

5

Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_3277

About

1 Comment

  • Kat 21. juli 2018 at 22:32 Reply

    Det der ser helt sykt godt ut 😍🔥 MÅ prøve!

Leave a Comment