Limemakroner

Lime gir en frisk og god smak til makroner! Følg denne grunnoppskriften og farg makronene grønne. Her er oppskriften på limekremen jeg bruker inni makronene:

Limekrem:

4 eggeplommer

45 g usaltet smør

60 g sukker

0,75 dl limesaft (fra ca 3 lime)

Skall revet av 3 lime

1 plate gelatin

1

Legg gelatin i bløt og sett denne til side. Ha alle de andre ingrediensene i en gryte. La blandingen tykne over svak varme. Ta gryten av platen og rør inn gelatinen. Avkjøl kremen og sett den i kjøleskapet (gjerne over natten). Etter noen timer vil kremen ha tyknet ytterligere.

2

Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene.

3

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_3227

About

No Comments

Leave a Comment