Påskeegg toturial

Til påske i år ville jeg finne på noe nytt! Jeg bestemte meg for å prøve meg på hjemmelagde påskeegg som jeg ville overraske kollegaer og familie med. Jeg syns de ble ganske kule, og selv om det var et ganske tidskrevende prosjekt, var det veldig morro! Her er hvordan jeg gikk frem:

 

Du trenger:

– Påskeeggform i plast (jeg kjøpte mine på ebay. Søk på «easter egg mold» så kommer det opp flere. Viss du skal lage flere egg er det lurt å ha flere former slik at det går litt fortere).

– Temperert sjokolade (jeg tempererte bare vanlig kokesjokolade. Det finnes massevis av videoer ute på nettet om hvordan man tempererer sjokolade. Jeg hadde ikke termometer da jeg skulle lage disse eggene, så det som skjedde da var at eggene ble misfarget etter å ha stått i romtemperatur fordi jeg ikke hadde temperert sjokoladen riktig. De smakte like godt, men det ser jo ikke så pent ut).

– Godteri til å fylle påskeegget med

– Cellofan og bånd viss det skal pakkes inn som en gave.

 

Da skal du ha alt du trenger! Her er slik jeg gjorde det:

1

Fyll formene med temperert sjokolade. Min sjokolademasse var gange tykk, så jeg brukte en skje til å smøre det ut i formen. Jo tykkere du lager skallet, jo lettere er det å få det ut, uten å knekke det.

2

Slik ser formen ut når den er fylt.

3

Setter de opp ned til «tørk» på et bakepapir i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Helst lenger slik at sjokoladen får stivnet skikkelig.

4

Når sjokoladen er ordentlig stiv, er det over til den vanskeligste delen. Nemelig å få egget ut av formen. Her må du være rask slik at ikke sjokoladen smelter i hendene dine. Du skal kunne snu formen på hode på benken, klemme litt forsiktig på formen også skal sjokoladen slippe formen.

5

Fyll den ene halvdelen med smågodt, en liten gave eller noe annet du vil ha inni.

6

Jeg limer sammen de to halvdelene ved å smøre smeltet sjokolade på kanten av den ene halvdelen, og feste den forsiktig til den andre halvdelen. Setter de så inn i kjøleskapet igjen for at skøyten skal stivne.

7

Viss påskeeggene skal gis bort i gave, kan du for eksempel pakke det inn i cellofan og pynte med bånd slik jeg har gjort på bildet.

About

No Comments

Leave a Comment