Silikonformer

Det finnes hauevis av silikonformer der ute! Og mange av de er jo så fine! Det er bare å velge og vrake. Silikonformer kan være utrolig dyrt her i Norge, så jeg vil anbefale dere å sjekke ut utenlandske sider. Jeg har funnet mange av mine former på ebay til en tiendedel av prisen i Norge! Bare husk å sjekk at produktene du bestiller fra utlandet er godkjent for å bruke sammen med mat. På ebay kan du søke på for eksempel «cake silicone mould» eller lignende, så skal det komme opp masse former.

Silikonformer er som regel veldig enkle å bruke. Velg den massen du vil ha (marsipan/sukkerpasta/fondant etc), ta en bit av massen og putt nedi formen. Press massen ordentlig ned i formen slik at det kommer masse ned i alle kriker og kroker. Snu formen på hode og brett ut figuren din.

Noen ganger kan det være litt vanskelig å få figurene ordentlig fine ut av formene. Da anbefaler jeg å fylle formen med massen din, legge den i fryseren i ca 15 minutter, snu den på hode og presse ut figuren. Det skal da være lettere å få ut hele figuren uten at det er noe igjen i formen.

Her vil jeg bare vise dere noen av mine silikonformer:
IMG_0583

Denne silikonformen er så fin! Den er litt vanskelig å få ut av formen, så denne pleier jeg alltid å ha en tur i fryseren.

 

IMG_0578

Denne babyen er støpt i en silikonform før jeg har malt på hår og kledd på han litt. Syns det er sykt hvor realistiske de kan lage slike former.

IMG_0623

Denne kombinasjonen blir bare kjempesøt på en dåpskake!

IMG_0618

Disse gjør seg også fint på en dåpskake.

IMG_0614

Denne borden bruker jeg mye! Syns den er så enkel, fin og passer til så utrolig mye!

IMG_0588

IMG_0589

Dette settet er en kombinasjon av en utstikker og en silikonform. Den lager kjempesøte små blomster. På det siste bilde har jeg hatt litt dust på alle blomstene, en perle i midten og lagt de til tørk.

IMG_1372

Dette var noen av de første formene jeg fikk. Det finnes mange forskjellige av disse og de er veldig greie! Disse er fra Wilton.

IMG_1373

2014-09-21 20.32.54

På ebay er det en selger som heter «moldb1983». Formene på de to bildene over er kjøpt fra denne selgeren. Disse formene er kjempe realistiske, god kvalitet og veldig fine! Har bestilt fra denne selgeren flere ganger og er alltid like fornøyd.

About

No Comments

Leave a Comment