Boller fylt med mandel/pistasjmasse
For å lage disse frokostbollene bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.
Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.
Mandel/pistasjmasse:
100 g hakket usaltet pistasjnøtter
200 g kransekakemasse
200 g mykt smør
2 dl sukker
Rør alt dette sammen i en mikser. Jeg fylte massen i en sprøytepose uten bruk av tip.
Kjevle ut et stykke deig. Del deigen i like store firkanter. Jeg kuttet de ca 13×13 cm.
Skjær striper i den ene enden av firkandene.
Sprøyt en stripe eller to med nøttemasse på deigen.
Rull sammen deigen.
Ferdig rullet.
Legges på stekeplate med bakepapir og settes til etterheving i 15-20 minutter. Stekes på 230 grader nederst i ovnen i 7-8 minutter.
Sånn ser de ut når de er ferdig stekt.
Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i 10-15 minutter.
No Comments