Grunnoppskrift søt gjærbakst

Dette er min baseoppskrift som jeg bruker når jeg skal lage sjokoladesnurrer, kanelknuter, skolebrød, fylte boller etc. Når jeg lager boller fyller jeg som regel opp fryseren, så denne oppskriften er til 100-150 boller (avhengig av hvilken type boller du lager). Du kan for eksempel dele deigen i 5, og lage 5 ulike type boller.

Bolledeig:

14 dl melk

200 g gjær

400 g smør

4 l mel

4 dl sukker

2 ts hornsalt

3 ss kardemomme

Varm ca 4 dl av melken i mikroen til den er lunken (fingervarme). Smuldre gjæren i melken og bland ut gjæren. Ha resten av melken i en bolle. Smelt smøret. Ha smøret oppi bollen med den kalde melken. Tilsett melken med gjær. Bland alt det tørre i en stor bolle. Tilsett melkeblandingen og rør/elt til en fin deig. Sett deigen til heving i ca 30 min. Etter 30 min kan du begynne å lage boller.

For steketemperatur og steketid, se oppskrifter under søt gjærbakst.

About

2 Comments

Leave a Comment