Boller fylt med kransekakemasse
For å lage disse bollene, bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.
Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.
Fyll til ca 30 boller:
Mandelmasse:
100 g hakket mandler
200 g kransekakemasse
200 g mykt smør
2 dl sukker
Rør alt dette sammen i en mikser.
Del deigen opp i 30 like store deler:
Bruk en kjevle til å kjevle bollene flate og legg på en dott med kransekakemasse i midten av hver bolle:
Pakk deigen over kransekakemassen og rull til du får en rund bolle:
Legg bollene på stekebrett, pensle med smør, melk eller egg, og strø over perlesukker. Sett til etterheving i 20-30 min.
Stekes på 230 grader nederst i ovnen i 7-8 minutter. Tid avhenger av ovn, så følg med under prosessen.
Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i 10-15 minutter.
No Comments