Glutenfri ostekake med pasjonsfrukt

Til nyttår fikk jeg ansvar for å lage dessert. Siden en av venninnene mine har glutenalergi, måtte jeg endre litt på en av oppskriftene mine. Dette ble resultatet:

 

Kransekakebunn:

4 eggehviter

150g mandler

150g sukker

 

Kvern mandlene i en kjøkkenkvern. Sett dette til side mens du lager marengs.

IMG_1254

Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og pisk disse til skum. Ha litt og litt sukker i mens maskinen går og pisk dette videre i 10-15 min. Marengsen skal se slik ut:

IMG_1252

Bland inn mandlene i margengsen.

IMG_1255

Finn frem en 24/25 cm rund form. Legg bakepapir i bunnen av formen. Fordel massen i bunnen av formen og stek denne i midten av ovnene på 180 grader i ca 30 minutter. La denne avkjøles. Når den er avkjølt tar du den ut av formen, fjerner bakepapiret og legger bunnen på et kakefat. Vask kakeringen og sett denne rundt kakebunnen igjen. Dette fordi ostemassen og geleen ikke skal flyte utover.

IMG_1261

 

Ostemasse:

6 gelatinplater

9 pasjonsfrukter

400 g philadelphia naturell

200 g sukker

Skall fra 1 sitron

1 dl sitronsaft (ca to sitroner)

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med vann. Del pasjonsfrukten i to og press innholdet igjennom en sil. Ha pasjonsfruktmassen, sukker og philadelphia i en mikser og miks dette til en fin og glatt blanding. Riv skallet fra en sitron og ha dette i mikseren (pass på å ikke få med deg det hvite laget av sitronen for dette smaker ikke noe godt). Ha sitronsaften i en gryte og varm dette til det koker. Klem vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i gryten. Bland til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Pisk fløten og vend dette inn i ostemassen. Ha ostemassen over kransekakebunnen og sett denne i kjøleskapet til den er stivnet. Gjerne over natten da dette tar noen timer.

 

Pasjonsfruktgele:

6 gelatinplater

2 dl appelsinjuice

150 g sukker

2 ts maizenna

2 ss vann

3 pasjonsfrukter

 

Legg gelatinplatene til bløt i en bolle med vann. Ha appelsinjuice og sukker i en gryte. Varm dette opp til det koker og sukkeret er oppløst. Ha maizenna og vann i en shaker og rist dette til det er godt blandet. Hell maizenna blandingen i juicen og kok opp igjen. Del pasjonsfruktene i to og ha innholdet gjennom en sil (for å få bort steinene). Hell pasjonsfrukten i gryten og kok dette opp igjen. Ta gryten av platen, klem ut vannet av gelatinen og putt gelatinen i gryten. Rør til all gelatinen er oppløst.

1

Hell geleen over i en plastbolle og la denne stå på benken til den er romtemperert. Husk å røre i den av og til slik at det ikke danner seg en snerk på toppen. Når geleen er avkjølt, heller du den over ostemassen. Jeg holder en spisekje over ostemassen og heller geleen over på denne slik at ikke geleen skal lage «hull» i ostemassen. Sett ostekaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Dette tar gjerne et par timer.

 

Pynt kaken slik du ønsker, men husk at marsipan og fondant vil reagere med gelatinen og smelte. Jeg liker å pynte med frukt/bær og sjokolade:

IMG_1285_water

Steg for steg på sjokoladebollen på toppen av kaken ligger under «steg for steg». Husk å bruke glutenfri sjokolade viss du skal ha kaken 100% glutenfri.

About

No Comments

Leave a Comment