Sjokoladebolle toturial

Til nyttår lagde jeg en kake med en sjokoladebolle på toppen. Sjokoladebollen var jo mye enklere å lage enn det jeg trodde, så her kommer en beskrivelse av hvordan jeg gjorde det:

 

Ingredienser:

100g mørk kokesjokolade

100g hvit kokesjokolade

 

Steg for steg:

IMG_1263

Finn frem en bolle i en passende størrelse. Ta et stort stykke aluminiumsfolie som skal dekke bollen.

IMG_1264

Dekk bollen med aluminiumsfolie og glatt denne ut.

IMG_1267

Smelt 100 gram mørk kokesjokolade over vannbad. Hell sjokoladen over i en platpose (jeg brukte en vanlig brødpose), knytt posen og klipp et lite hull. Nå er det bare å sprøyte sjokolade i det mønsteret du vil over aluminiumsfolien. Når du er ferdig, setter du bollen inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (ca 10-20 minutter).

IMG_1268

Smelt 100g hvit sjokolade over vannbad og hell sjokoladen over i en plastpose på samme måte som med den mørke sjokoladen. Ta bollen ut av kjøleskapet og sprøyt på den hvite sjokoladen. Sett bollen inn i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet.

IMG_1269

Nå er det bare å få løs bollen. Dra aluminiumsfolien ut av bollen og fjern bollen.

IMG_1271

Løsne aluminiumsfolien litt og litt rundt bollen. Til slutt fjerner du aluminiumsfolien fra midten av bollen.

IMG_1278 IMG_1279

Sånn ser sjokoladebollen ut når den er ferdig. Oppbevar denne på en tallerken dekket med aluminiumsfolie i kjøleskapet til den skal brukes.

IMG_1285_water

Jeg brukte denne bollen som topp på en kake og fylte den med frukt.

 

About

No Comments

Leave a Comment