Sjokoladebolle toturial
Til nyttår lagde jeg en kake med en sjokoladebolle på toppen. Sjokoladebollen var jo mye enklere å lage enn det jeg trodde, så her kommer en beskrivelse av hvordan jeg gjorde det:
Ingredienser:
100g mørk kokesjokolade
100g hvit kokesjokolade
Steg for steg:
Finn frem en bolle i en passende størrelse. Ta et stort stykke aluminiumsfolie som skal dekke bollen.
Dekk bollen med aluminiumsfolie og glatt denne ut.
Smelt 100 gram mørk kokesjokolade over vannbad. Hell sjokoladen over i en platpose (jeg brukte en vanlig brødpose), knytt posen og klipp et lite hull. Nå er det bare å sprøyte sjokolade i det mønsteret du vil over aluminiumsfolien. Når du er ferdig, setter du bollen inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (ca 10-20 minutter).
Smelt 100g hvit sjokolade over vannbad og hell sjokoladen over i en plastpose på samme måte som med den mørke sjokoladen. Ta bollen ut av kjøleskapet og sprøyt på den hvite sjokoladen. Sett bollen inn i kjøleskapet igjen til sjokoladen har stivnet.
Nå er det bare å få løs bollen. Dra aluminiumsfolien ut av bollen og fjern bollen.
Løsne aluminiumsfolien litt og litt rundt bollen. Til slutt fjerner du aluminiumsfolien fra midten av bollen.
Sånn ser sjokoladebollen ut når den er ferdig. Oppbevar denne på en tallerken dekket med aluminiumsfolie i kjøleskapet til den skal brukes.
Jeg brukte denne bollen som topp på en kake og fylte den med frukt.
No Comments