Oreokake oppskrift
Dette er en veldig enkel kake å lage, men den tar litt tid ettersom at lagene må sette seg før neste lag blir påført. Oreokake er alltid veldig populært blandt både barn og voksne. Fant denne oppskriften på nettet en gang og er veldig fornøyd med den.
Kjeksbunn:
300g oreokjeks
100g smør
Kjeksene smuldres. Smelt smøret og bland det med kjeksene. Ta bunnen av en 24cm rund sprinform og sett denne på et kakefat. Ha kjeksbunnen oppi springformen og smør den utover så den dekker hele bunnen av formen. Sett den kaldt i 30 minutter så smøret får stivnet.
Ostekrem:
200g philadelphia kremost naturell
2,5dl melis
3dl kremfløte
50g oreokjeks
Rør ost og melis sammen til denne blir glatt. Pisk kremfløte til krem og vend denne inn i ostemassen. Hell 2/3 av massen over kjeksbunnen (den siste 1/3 skal være på toppen av kaken så denne sparer du til litt senere). Grovhakk oreokjeks og stikk disse nedi ostekremen. Settes kaldt i 30 minutter.
Sjokolademousse (Denne kan du enten lage fra bunnen av eller bruke en pose sånn som i denne oppskriften)
1pk lys Toro sjokolademousse
3dl melk
50g oreokjeks
Lag sjokolademousse som anvist på pakningen med 3dl melk. Smør moussen over ostekremen. Grovhakk oreokjeks og stikk disse ned i moussen. Settes kaldt i 30 minutter.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Grovhakk oreokjeks og bruk dette som pynt på toppen (eller du kan bruke en miks av hele og hakkede oreokjeks).
No Comments