Panna cotta oppskrift
Panna cotta er en veldig enkel dessert å lage også er den utrolig god! Dette er den oppskriften jeg pleier å bruke til 4 porsjoner:
5dl fløte
100g sukker
2,5 plater gelatin
1 vaniljestang
Legg gelatin til bløt i en bolle. Skrap frøene ut av vaniljestangen. Ha 1dl fløte, vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en gryte. La dette koke i ca 2 minutter. Ta gryten av platen. Klem ut vannet fra gelatinen og ha gelatinen oppi den varme blandingen. Rør godt til all gelatinen er oppløst. Tilsett resten av fløten. Sil massen og ha den i 4 posjonsformer. Jeg pleier å bruke coqnac eller wiskey glass. Sett posjonene inn i kjøleskapet og la de avkjøles (gjerne over natten eller minst noen timer til panna cottaen er stivnet). Denne desserten er veldig søt så jeg liker å ha rørte eller ferske bær oppi. Jeg pleier ofte å bruke jordbær, bringebær eller bjørnebær.
Panna cotta og oreo-ostekake
No Comments