Panna cotta oppskrift

Panna cotta er en veldig enkel dessert å lage også er den utrolig god! Dette er den oppskriften jeg pleier å bruke til 4 porsjoner:

5dl fløte

100g sukker

2,5 plater gelatin

1 vaniljestang

Legg gelatin til bløt i en bolle. Skrap frøene ut av vaniljestangen. Ha 1dl fløte, vaniljestang, vaniljefrø og sukker i en gryte. La dette koke i ca 2 minutter. Ta gryten av platen. Klem ut vannet fra gelatinen og ha gelatinen oppi den varme blandingen. Rør godt til all gelatinen er oppløst. Tilsett resten av fløten. Sil massen og ha den i 4 posjonsformer. Jeg pleier å bruke coqnac eller wiskey glass. Sett posjonene inn i kjøleskapet og la de avkjøles (gjerne over natten eller minst noen timer til panna cottaen er stivnet). Denne desserten er veldig søt så jeg liker å ha rørte eller ferske bær oppi. Jeg pleier ofte å bruke jordbær, bringebær eller bjørnebær.

IMG_6625

IMG_6630

2013-11-30 18.36.29

Panna cotta og oreo-ostekake

About

No Comments

Leave a Comment