Steke en kake

Når du skal steke en kake er det et par ting som er greit å huske på:

 

For at det skal være lett å få kaken ut av en springform, pleier jeg å ha bakepapir i bunnen og smøre kantene med formfett/smør. Ta springformen fra hverandre, legg bakepapir over bunnen, sett på kanten og klipp vekk det overflødige bakepapiret. Eventuelt så kan du klippe til bakepapir for å ha på kantene eller bløte bakepapir og ha i hele formen (dekk bunn + kanter).

 

Når kaken har kommet ut av ovnen, venter jeg i ca 15-20 minutter før jeg vender den på en rist. Jeg tar en kvin som jeg fører rundt kanten (for å være sikker på at den løsner fra formen), tar av kanten, vender den på en rist som er dekket med bakepapir, tar av bunnen og bakepapiret. Dette gjør jeg for å hindre at kaken faller sammen på midten etter at den har kommet ut av ovnen. La kaken avkjøles på risten før den fylles.

 

Lurer du på hvor i ovnen kaken skal stå når den skal stekes? Med mindre annet er spesifisert i oppskriften, setter jeg alltid kakebunner nederst i ovnen og cupcakes/småkaker i midten av ovnen.

 

Ved bruk av  figurformer kan det være litt vanskelig å få ut kaken av formen. Et lurt triks er å først smøre hele formen godt med formfett (i alle kriker og kroker) også deretter helle mel i formen. Elt formen slik at melet får festet seg over hele flaten. Hell ut det overflødige melet. Stek kaken, la den avkjøles i ca 30 min (det er lettest å få den ut av formen når den fortsatt er litt varm) før du vender den på en rist dekket med bakepapir.

 

Får du stadig en «topp» i midten av kaken når du steker den? Dette er fordi når kaken steker, vil den stekes utenfra og inn. Det vil si at midten av kaken vil få lengre tid til å heve. Jeg pleier å bruke bake-even-strips og da får kaken en helt rett overflate når den er ferdigstekt. Disse stripsene bløtes i vann i minst ti minutter før de festes rundt kakeformen. Jeg har hatt strips på en kake som sto i ovnen på 175 grader i 1,5 time, men jeg ville ikke hatt disse stripsene inni ovnen lengre enn dette. De er laget av stoff og viss disse blir for tørre/varme kan det gå galt.

BkeEvStps-LG1

Bake even strips fra Wilton. Du får kjøpt en 2 pakning med disse for rundt 60 kroner på ebay.

 

About

No Comments

Leave a Comment