Pavlova tallkake

En pavlova kan du lage i alle mulige former. Det vanligste er en klassisk rundt pavlova, men her viser jeg hvordan du lager en tallkake ut av pavlova. Denne ble laget til en 65års dag.

Det første du gjør er å printe ut en mal. Print ut en tallmal i ønsket størrelse. Jeg har printet ut tallet 6 og 5 i A3 størrelse så de dekker en hel langpanne hver. Legg malen på et stekebrett med bakepapir over (husk å fjerne malen før steking).

Sett ovnen på 250 grader.

Oppskrift på pavlovabunn til èt tall. Skal du lagt to tall (slik som jeg har gjort), dobler du oppskriften.

Bunn:

6 store romtempererte eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maizena

1 ts vaniljesukker

Eggehvitene piskes til hard skum. Ha hvitvinseddik i skummet mens mikseren går. De tørre ingrediensene blandes sammen i en bolle og has i mikseren mens den går. Pisk dette videre i 10-20 minutter til du får en stiv marengs.

Fyll en sprøytepose med massen (bruk en ganske stor, rund tip. Jeg bruker Wilton nr 12). Påfør massen på malen du har gjort klar. Husk å lage en kant rundt. Dette er for å unngå at kremen + pynten sklir av kaken. Fjern så malen.

Senk temperaturen på ovnen din til 100 grader og sett inn kakebunnen. Stekes nederste i ovnen i 60-70 minutter. Skru av ovnen og la bunnen være i ovnen til ovnen er helt avkjølt (gjerne over natten). Dette hjelper til med å gi bunnen en sprø utside.

Ferdig stekt og løftet over på fat. Oppbevares tørt inntil servering. Pynt påføres rett før servering (viss du pynter kaken lenge før servering, vil bunnen bli vassen).

Fyll/pynt:

3-5 dl fløte per tall

lemon curd

bær/frukt

Eventuelt sjokolade/marengstopper/fondantpynt eller hva du måtte ønske i tillegg

Lemon Curd:

4 eggeplommer

45 g usaltet smør

60 g sukker

0,75 dl sitronsaft (saft fra 1-2 sitroner)

Sitronskall revet av 1-2 sitroner

Ha alle ingrediensene i en gryte. La blandingen tykne over svak varme mens du hele tiden rører! Avkjøl og sett kremen i kjøleskapet til den tykner ytterligere (gjerne over natten).

Rett før servering: Smør lemon curd utover kaken. Pisk opp krem og ha dette over lemon curden. Pynt med ønsket bær/frukt/pynt. Her har jeg pyntet med mango, kiwi, ananas, marengstopper og fondantsnøfnugg.

About

No Comments

Leave a Comment