Blondie cookies

Supergode og enkle cookies med smak av vanilje. Denne oppskriften gir ca 120 cookies.

Deig:

 • 600g hvetemel
 • 2ss vaniljesukker
 • 3ts bakepulver
 • 0,5ts salt
 • 350g usaltet smør (romtemperert)
 • 450g brunt sukker
 • 150g sukker
 • 2ss melk
 • 3 egg
 • 6ts vaniljeekstrakt
 • 500g hvite sjokoladeknapper

Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle. Ha smør i en mikser og miks dette hvitt. Bland sukker og brunt sukker sammen og ha dette i smøret. Mikses til en jevn masse. Ha egg, melk og vaniljeekstrakt i blandingen (litt og litt). Ha i melblandingen litt og litt. Til slutt tilsettes sjokoladeknappene. La deigen hvile i kjøleskapet over natten (dekk bollen med plast).

Neste dag tar du deigen ut av kjøleskapet. Nå skal deigen være ganske hard og lett å jobbe med. Ta en stor spiseskje med deig og rull til en ball. Legges på fat med godt mellomrom (de flyter utover i ovnen).

Stekes midt i ovnene på 175 grader i ca 11 minutter. Når de er stekt ser de slik ut:

Med en gang de har kommet ut av ovnen: bruk en spiseskje til å trykke kakene flate slik som dette:

La de hvile på bakepapiret til de er nesten avkjølte og flytt de da over på en rist til de er helt avkjølte. Legg de i en kakeboks når de er helt kalde og oppbevar dem i fryseren. Disse tiner i løpet av ca 10 minutter og holder seg bedre i fryseren (da holder de seg sprø på utsiden og myke inni).

About

No Comments

Leave a Comment