Raffaellomakroner (kokos)
Raffaello er en slags kokosversjon av Ferrero Rocher som jeg pleier å kjøpe når jeg er i Sverige. Kjempe god! Begynn med å lage makroner av denne grunnoppskriften. Fyll med denne kremen:
Raffaellokrem:
1 stor eggehvite
0,5 dl sukker
55 g kokosmasse
50 g hasselnøtter
30 g vaffelkjeks
Hakk hasselnøtter i små biter:
Knus vaffelkjeks i små biter:
Ha eggehvite og sukker i en mikser og pisk til stiv marengs (tar 10-15 minutter). Ser da slik ut:
Ha resten av ingrediensene i marengsen:
Bland dette godt sammen:
Bruk to teskjeer til å fylle makronene med kremen.
Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments