Charlottes sjokoladekake

Charlotte er søsteren min og jeg fikk denne oppskriften av henne. Derfor har jeg kalt den «Charlottes sjokoladekake». Vet ikke hvor hun har fått den fra. Denne er knallgod og mektig! En skikkelig sjokoladekake.

1(1)

NB! Kremen må lages en dag før kaken.

Krem:

4 egg

250 g sukker

1,5 dl fløte

1,5 plate kokesjokolade

250 g smør

 

Ha egg, sukker og fløte i en gryte. Varm dette opp på svak varme og gi det et oppkok. Ta gryten av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør ut sjokoladen og smøret i kremen. Avkjøl kremen på benken og sett den i kjøleskap over natten. Kremen kan gjerne piskes litt før du påfører den på kaken.

 

Bunn:

8 egg

400 g sukker

270 g smeltet smør

1 plate kokesjokolade

2 ts bakepulver

270 g mel

 

Ha egg og sukker i en mikser og pisk dette til eggedosis. Smelt smør og rør ut sjokoladen i smøret og ha blandingen i eggedosisen. Bland sammen mel og bakepulver i en bolle og ha dette i eggedosisen. Ha røren i to 24 cm runde former og stek kakebunnene på 175 grader, midt i ovnen i ca 45 minutter. La kakene avkjøles helt før du deler de opp og smører kaken opp med krem.

About

6 Comments

  • Kristine 22. mai 2020 at 10:35 Reply

    Steker du begge formene på en gang, ved hjelp av varmluft?

    • elca 3. desember 2020 at 12:54 Reply

      Hei :) Jeg steker begge formene på en gang ja (på samme rist), ikke varmluft.

  • Laila 10. april 2018 at 07:12 Reply

    hvilken str på foren bruker du?

    • elca 12. april 2018 at 14:25 Reply

      Står nederst i oppskriften :) » Ha røren i to 24 cm runde former»

  • kathinka 1. november 2015 at 16:00 Reply

    Hei! Ser veldig godt ut. Er det «mulig» å ha fondant over denne kaka eller blir det for mektig ?

    • elca 2. november 2015 at 09:46 Reply

      Hei :) Jeg pleier å dekke denne med fondant selv, men kjevler alltid fondanten veldig tynn. Da syns jeg ikke det blir for mektig :)

Leave a Comment