Ripsostekake med mirror glaze

Denne kaken laget jeg nettopp for å feire litt på jobb :)

Ripsostekake med mirror glaze. Pyntet med rips og gull-dust.

 

Nøttebunn: 

4 eggehviter

150g mandler

150g sukker

 

Kvern mandlene i en kjøkkenkvern. Sett dette til side mens du lager marengs.

IMG_1254

Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og pisk disse til skum. Ha litt og litt sukker i mens maskinen går og pisk dette videre i 10-15 min. Marengsen skal se slik ut:

IMG_1252

Bland inn mandlene i marengsen.

IMG_1255

Finn frem en 24/25 cm rund springform. Legg bakepapir i bunnen av formen, sett sammen springformen og smør formen med formfett. Fordel massen i bunnen av formen og stek denne i midten av ovnene på 180 grader i ca 30 minutter. La denne avkjøles.

Når den er avkjølt tar du den ut av formen og fjerner bakepapiret. Vaske kakeringen (springformen uten bunn) og sett denne på et kakefat. Klipp ut en pappbunn (jeg bruker cake boards fra ebay) i riktig størrelse og legg denne i bunnen av formen. Legg nøttebunnen oppi formen igjen.

 

Ostemasse:

6 plater gelatin

1 dl hjemmelaga ripssaft (konsentrat: Oppskrift ripssaft)

400g philadelphia

200g sukker

1,5 dl hjemmelaga ripssaft

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia og sukker i en mikser og bland sammen.

Ha 1dl ripssaft i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i 1,5dl ripssaft og miks videre til en fin og glatt masse.

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

Ha massen over nøttebunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

Mirror Glaze: 

10g gelatinpulver

60g + 75g vann

150g glykosesirup

150g sukker

100g søtet kondensert melk

150g mørk kokesjokolade (bruk hvit kokesjokolade viss du ønsker en annen farge enn brun/svart på glazen)

svart gelefarge

 

Ha gelatinpulveret i en liten skål og bland dette med 60g vann. Ha glykosesirup, sukker og 75g vann i en kjele og gi dette et oppkok. Ta kjelen av plata og rør ut gelatinen. Bland inn søtet kondensert melk. Ha sjokoladen oppi og bland forsiktig med en slikkepott til alt er smeltet. Bland inn svart farge. Hell massen gjennom en sil og over i en bolle og sett den til side. Glazen er nå for varm. Vent til glazen er avkjølt ned til 28-30 grader. Den er nå klar til å helles over kaken.

Skjær kaken ut av formen og sett den på en vase/kakeboks eller lignende med et kakefat/stekeplate under (det blir nå mye gris).

Hell glazen over kaken og la kaken renne av seg (la den stå i 20-30 minutter).

Løft kaken over på et kakefat.

 

Serveres som den er, eller pynt den slik du vil. Husk at fondant/marsipan og gelatin ikke er en god match da fondanten/marsipanen vil smelte.

About

4 Comments

Leave a Comment