Mammas pølsegrateng
Denne er knallgod og enkel å lage. Mammas oppskrift :) Denne oppskriften passer til Tupperware UltraPro lasagneform (eller en stor ildfast form).
Hvit saus:
5ss melange
7ss mel
5dl melk
2 buljongterninger (kjøtt)
2dl vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
Smelt smøret i en gryte. Rør inn melet. Ha i litt og litt av melken mens du rører. Buljongterningene røres ut i 2dl kokende vann. Ha i buljongvannet + salt/pepper. La sausen tyknes noe. Sett til sides og la sausen avkjøle seg noe.
Når sausen er avkjølt, rører du inn 4 eggeplommer (spar på eggehvitene til senere i oppskriften).
1,5 pk middagspølse
500g makaroni
Middagspølsene deles opp i små ternigner. Kok makaronien som anvist på pakken.
Ha middagspølser og makaroni i en stor bolle. Bland dette sammen. Hell oppi sausen og bland igjen.
4 eggehviter
Strøkavring
Stivpisk eggehvitene og vend disse inn i massen. Ha massen over i tupperware-formen/den ildfaste formen og dryss over strøkavring.
Stekes på 200 grader i ca 45 minutter (nederste rille).
No Comments