Kransekakestenger

Kransekakestenger syns jeg hører med til jul. Denne oppskriften gir ca 80 stk.

 

Oppskrift:

750 g mandler

9 dl melis

6 eggehviter

 

Bruk en kvern eller food processor til å male mandlene. Ha dette i en bolle og bland sammen med melisen. Tilsett eggehvitene og bland dette godt sammen. Sett massen i kjøleskapet over natten (for at den skal bli lettere å jobbe med). Neste dag tar du ut massen, tar en bit av massen og ruller den ut til en pølse (bruk litt melis på bordet viss den er klisette). Kutt opp i ca like store deler.

Stekes i midten av ovnene på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles litt på stekeplaten før du flytter de over på en rist.

Når de er helt kalde, kan du pynte dem med sjokolade og melisglasur.

Sjokolade:

2 plater kokesjokolade

2 ss delfiafett

Smelt sjokoladen og delfiafettet i en bolle over vannbad. Rør til en glatt og fin masse. Dypp hver ende av kransekakestengene i sjokoladen. La den renne av seg og legg disse på et stekeplate med bakepapir.

Melisglasur:

Melis

Vann

Jeg dekorerer stengene med melis. Bland ut melis i litt vann, ha massen i en plastpose og lag et lite hull. Sprøyt melis på stengene.

Legg stekeplatene med kransekakestengene i fryseren til de er gjennomfrosne. Legg de over i en kakeboks og oppbevar dem i fryseren. Ta de ut av fryseren 20-30 minutter før servering.

About

No Comments

Leave a Comment