Red velvet sjokoladekjeks
Fant denne oppskriften på en amerikansk side, og måtte bare prøve de. Og de ble dødsgode! Syns de smaker som en slags brownies-cookie. Anbefales veldig! Denne oppskriften gir ca 80 kaker.
Deig:
- 400g hvetemel
- 40g kakao
- 2ts bakepulver
- 0,5ts salt
- 230g usaltet smør (romtemperert)
- 300g brunt sukker
- 100g sukker
- 2ss melk
- 2 egg
- 4ts vaniljeekstrakt
- Wilton rødfarge (ca en halv boks, avhengig av hvor sterk farge du vil ha)
- 350g sjokoladeknapper
Bland hvetemel, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Ha smør i en mikser og miks dette hvitt. Bland sukker og brunt sukker sammen og ha dette i smøret. Mikses til en jevn masse. Ha egg, melk og vaniljeekstrakt i blandingen (litt og litt). Ha i rødfargen. Ha i melblandingen litt og litt. Til slutt tilsettes sjokoladeknappene. La deigen hvile i kjøleskapet over natten (dekk bollen med plast).
Neste dag tar du deigen ut av kjøleskapet. Nå skal deigen være ganske hard og lett å jobbe med. Ta en stor spiseskje med deig og rull til en ball. Legges på fat med godt mellomrom (de flyter utover i ovnen).
Stekes midt i ovnene på 175 grader i ca 11 minutter. Når de er stekt ser de slik ut:
Med en gang de har kommet ut av ovnen: bruk en spiseskje til å trykke kakene flate slik som dette:
La de hvile på bakepapiret til de er nesten avkjølte og flytt de da over på en rist til de er helt avkjølte. Legg de i en kakeboks når de er helt kalde og legg de i fryseren. Disse tiner i løpet av ca 10 minutter og holder seg bedre i fryseren (da holder de seg sprø på utsiden og myke inni).
Enjoy! :)
No Comments